Sunday, March 18, 2012

Tout en haut du monde

Tout en haut du monde, aka Longway North. Γαλλικό animation που θα βγει σε δυο-τρία χρόνια. Η ιστορία δε φαίνεται να είναι τίποτα τρομερά διαφορετικό από μια χαριτωμένη περιπέτεια εποχής (εκ πρώτης όψεως - ποτέ δεν ξέρεις), αλλά το σχέδιο είναι εξαιρετικό.


Σκηνοθετεί ο Rémi Chayé, που απ' ότι βλέπω έχει δουλέψει στο The Secret of Kells (ένα επίσης εκπληκτικό animation, τουλάχιστον σχεδιαστικά), ως βοηθός σκηνοθέτη και στα storyboards. Εύγε στο παλικάρι - αν και τα εύσημα πάνε σε πάρα πολύ κόσμο, βέβαια, κι όχι μόνο σ' αυτόν.

Το The Secret of Kells είναι ένα παραμυθάκι που διαδραματίζεται στη μεσαιωνική Ιρλανδία, και μπλέκει εικονογράφους μοναχούς με τα απαραίτητα ξωτικά. Το σχέδιο, λοιπόν, με σημείο αφετηρίας τον τόπο και την εποχή, εκμεταλλεύεται απίστευτα και την προχριστιανική και τη χριστιανική τέχνη της Ιρλανδίας (ξεκινώντας απ' το Book of Kells, προφανώς), και πραγματικά, δεν έχουμε ματαδεί τέτοιο πράμα:

Μακάρι να δούμε εξίσου φανταστικά πράγματα και στο γαλλικό - που αναφέρεται σε Ρώσους και διαδραματίζεται (και) στο Βόρειο Πόλο. Έχει ζουμί το πράγμα.

No comments:

Post a Comment